Motivatie nodig? 10 tips voor meer motivatie om te sporten!

Abonneer en like ons!

Zoek jij motivatie om te sporten en heb jij meer fitness motivatie nodig? Lees dan deze blog met 10 belangrijke tips voor meer motivatie (om te sporten)!

Als regelmatig sporten voor jou verre van normaal is dan is het zeker aan te raden om deze blog te lezen. Velen van ons willen graag in conditie blijven, gezond zijn en ga zo maar door. Maar toch lukt het een hoop van deze mensen niet!

Hoe kan dat? Motivatie lijkt wel de ontbrekende factor bij een hoop mensen. Maar is dat terecht? Ligt het echt aan de motivatie of is er eigenlijk iets anders aan de hand…

Dat gaan we je vertellen. Lees deze blog als je meer fitness motivatie nodig hebt!

Hoe krijg je motivatie om te sporten? (Tip 1)

Hoe krijg je motivatie om te sporten
Hoe krijg je motivatie om te sporten? Dat is een veelgestelde vraag. Onze vraag is: hoe graag wil jij sporten? En hoe graag wil jij je doelen behalen? Denk hier eens over na.

Hoe krijg je motivatie om te sporten is een vraag die veel mensen stellen. Naar onze mening kunnen we onszelf beter de volgende vragen stellen:

 • HOE GRAAG wil JIJ sporten?
 • HOE GRAAG wil JIJ je doelen behalen?
 • HOE GRAAG wil JIJ je beter voelen?
 • HOE GRAAG wil JIJ gezonder zijn?
 • En ga zo maar door!

Want als jij het niet graag genoeg wilt dan gaat het ook niet lukken en dan krijg je ook nooit de juiste motivatie om sporten vol te houden.

Als jij sporten vol wilt houden dan moet je van binnenuit gemotiveerd zijn om te gaan sporten en om je doelen te behalen.

Dit betekent dus dat je een belangrijke reden moet hebben waarom je zo gemotiveerd bent.

Denk hier eens over na en lees dan verder.

Wat is jouw grootse motivatie (reden) om te gaan sporten? Of om gemotiveerd te worden om te sporten?

Motivatie om te sporten. (Tip 2)

Stel doelen om sporten vol te houden
Het stellen van doelen geeft je een richting om naartoe te trainen zodat je meer motivatie krijgt om te sporten. Alle kleine beetjes helpen! Wat is jouw doel?

En heb je al een goede reden gevonden om te sporten? Of om je doelen te behalen? Hou deze gedachten dan vooral vast. Als je een goede reden hebt om te gaan sporten dan ben je al een stapje verder.

De volgende stap die je moet nemen is het bepalen van de richting. Oftewel, wat is het doel dat je wil bereiken?

Wil je snel afvallen? Spieren opbouwen? Gezonder worden? Gezonder eten? En ga zo maar door!

Doelen stellen is ontzettend belangrijk. Je stapt toch ook niet in de auto zonder dat je weet waar je naartoe rijd?

Zo geldt dat ook voor het sporten. Je moet ergens naartoe werken, namelijk naar het doel dat je voor ogen hebt.

Alles over het stellen van doelen kun je lezen in onze blog SMART doelen stellen.

We gaan nu verder met nog meer tips voor meer fitness motivatie en meer motivatie om te sporten.

10 tips voor meer motivatie om te sporten.

10 tips voor meer motivatie
Meer motivatie om te sporten? Ga aan de slag met de 10 tips uit deze blog! Succes!

We hebben je dus al twee tips gegeven. De eerste tip was om een belangrijke reden te bedenken waarom je gemotiveerd zou moeten zijn om te sporten, en tip nummer 2 is om doelen te stellen.

Twee goede tips, maar jij wilt natuurlijk nog meer tips lezen. Lees dan vooral verder en krijg meer motivatie om te sporten!

 • Tip 3: Behaal goede resultaten.
  Niets werkt meer motiverend dan het behalen van goede resultaten. Het klinkt misschien simpel of logisch, maar het is echt waar. Ga jij 5 maanden trainen zonder ook maar enige vooruitgang?  

  Nee toch? Daarom moet je ervoor zorgen dat je resultaten behaald. En het liefst zo snel mogelijk! Want ga je eenmaal vooruit en kom je dichter bij je doel? Dan kan niemand je stoppen!

  Heel belangrijk!
 • Tip 4: Ga aan de slag met een plan.
  Tip 4 is ook een belangrijke, hiermee bedoelen we eigenlijk dat je moet weten waar je mee bezig bent.

  Heb jij bijvoorbeeld geen verstand van fitness, dan ga je misschien onzeker naar de sportschool omdat je niet weet wat je moet doen.

  Maar weet je wel wat je moet doen, hoe oefeningen moeten en wat je moet trainen, dan is het een heel ander verhaal. Dan wordt het trainen misschien nog wel leuk en krijg je meer motivatie om te sporten!

  Daarom raden we je aan om met een plan aan de slag te gaan! Wij kunnen je helpen met het samenstellen van een goed plan. Hierover lees je meer bij tip 8.
 • Tip 5: Doe wat JIJ leuk vindt!
  Vind je lopen op de hardloopband niet leuk? Of uren fietsen? Doe het dan ook vooral niet! Er zijn meerdere wegen die naar Rome (jouw doel) leiden.

  En omdat er meerdere wegen naar Rome leiden is het belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt. Dan maak je namelijk de kans groter om het vol te houden. Want daar draait het om!

  VOLHOUDEN! Ga dus opzoek naar wat jij leuk vindt om te doen. Is dat krachttraining? HIIT training? Hardlopen, voetballen, tennissen, groepslessen of weet iets anders?

  Zoek iets wat bij jou past en maak daar je passie van. Zo krijg je meer motivatie om te sporten!
 • Tip 6: Stel kleine doelen.
  We hebben het al eerder gehad over doelen stellen maar willen hier nog iets aan toevoegen; stel kleine doelen.

  Een klein doel kan bijvoorbeeld zijn dat je deze week 3 keer wilt sporten. En de week erna maak je het doel dat je 4 keer wilt sporten.

  Of stel jezelf het doel dat je bijvoorbeeld 3 dagen in de week gezond eet. En de week erna 4 dagen. Je kan hier zelf invulling aangeven, maar zorg ervoor dat het doel haalbaar en realistisch.

  En wanneer je je doel hebt behaald komt tip 7 aan de orde.
 • Tip 7: Beloon jezelf.
  Sporten is goed, toch? En het moet leuk blijven! En daarom mag je jezelf belonen wanneer je een goede prestatie hebt geleverd, of wanneer je je doel hebt behaald.

  Sport je bijvoorbeeld een maand lang iedere week 3 keer? Dan heb jij een nieuw sportshirtje verdient! Of heb je 5 dagen gezond gegeten achter elkaar, dan mag je eens een lekkere cheatmeal uitzoeken of uiteten gaan.

  Je begrijpt het idee! Goede prestaties mogen best beloond worden. MAAR! Na de beloning moet je natuurlijk de draad gelijk weer oppakken!

En… krijg je al een beetje zin om te sporten? En om je doelen te behalen!

 • Tip 8: Zoek hulp als je dat nodig hebt.
  Vind je het moeilijk om te sporten en weet je niet wat je moet doen om je doel te behalen? Zoek dan professionele hulp. Hiervoor kun je bij ApolloProtocol terecht.

  ApolloProtocol is specialist in Online coaching, training, voeding en lifestyle. Wij kunnen je helpen bij het bereiken van je doelen en bij het behalen van de beste resultaten (tip 3), zodat je gemotiveerd blijft om te sporten!

  Wij bieden Online Coaching aan, maar ook professionele fitness schema’s. Afhankelijk van waar jij behoefte aan hebt zijn dit twee heel goede opties om aan de slag te gaan met een goed plan.

  Maar 1 ding is zeker: Ben jij gemotiveerd? Dan GA je goede resultaten behalen met de hulp van ApolloProtocol! En wij helpen je aan meer motivatie!
 • Tip 9: Download de ApolloProtocol app.
  Onze op 1 naar laatste tip voor meer motivatie om te sporten is om onze Fitness App te downloaden.

  Je kan onze app geheel gratis downloaden en gratis gebruiken (hiervoor hoef je het dus niet te laten, haha).

  Onze app bevat meer dan 10 functies die jou helpen met sporten en helpen bij het ontwikkelen van gezonde levensstijl. Je kunt onze app eigenlijk zien als jouw ‘’Mobiele fitness buddy’’.

  Onze app bevat onze andere meer dan 275 voorbeeld oefening filmpjes, 150+ gezonde recepten en een ontzettend goede workout functie.

  Klik hier voor meer informatie over de ApolloProtocol fitness app.
 • Tip 10: Consistentie.
  En dan nu de laatste tip. Consistentie is de sleutel tot succes!

  Ook dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar weet jij het sporten vol te houden dan blijf je gemotiveerd en blijft je motivatie om te sporten hoog.

  Consistentie betekent eigenlijk volhouden in dit geval. Haak niet af, ook als het even niet doorgaat. Maar hou vol en je zal zien dat het wordt beloond!

  Dat is onze laatste tip!

Geen motivatie om te sporten.

Dus, heb je geen motivatie om te sporten? Begin dan ook vooral niet. Bedenk eerst goed hoe je gemotiveerd raakt en ga dan aan de slag! Ga opzoek naar motivatie om te sporten!

Het beste wat je kunt doen is namelijk teleurstelling voorkomen. Want lukt het je wéér niet om ‘het’ vol te houden dan zal dat je demotiveren en dit zal ook een rol spelen bij de volgende keer dat je weer een poging waagt.

Zorg er daarom voor dat je eerst precies weet wat je wil bereiken en dat je van binnenuit gemotiveerd bent. Daarna is het belangrijk dat je een goed plan hebt zodat je goede resultaten kunt behalen.

Wij kunnen je hierbij helpen als dat nodig is. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt of bekijk de ApolloProtocol website om te zien wat we te bieden hebben.

Hoe gemotiveerd ben jij?

Dit was alweer het eind van deze blog over meer motivatie om te sporten. Zoals je hebt kunnen lezen is het vooral belangrijk dat je het echt graag wilt.

Want zonder dat je het echt graag wilt gaat het nooit lukken. Maar wil je het echt graag dan loop je al een paar stappen voor!

Ik wil je er nogmaals aan herinneren dat wij je kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Een goede eerste stap is om onze Fitness App te downloaden.

Dit kan geheel gratis en door op de tekst of het plaatje hieronder te klikken.

Download de beste gratis fitness app.
Download gratis de ApolloProtocol Fitness App!

Wil jij de beste gratis fitness app downloaden? Klik dan hier. Je kan de ApolloProtocol fitness app ook gratis downloaden via de Google Playstore of IOS App store.