Snel afvallen op 5 manieren

Abonneer en like ons!

Snel afvallen, dat willen we allemaal wel! Of zo veel eten als je maar wil en toch in shape blijven. Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

En toch zoeken we allemaal naar de wonderpil waarmee dit gaat lukken!

Maar bestaat deze wonderpil voor snel afvallen wel? Of kunnen we beter de hoop opgeven? Het antwoord op deze vragen vertel ik je in deze blog! 

Ook laat ik je kennismaken met een aantal verschillende diëten en eetpatronen.

Snel afvallen, hoe doe je dat?

Snel afvallen, het is mogelijk! Waarschijnlijk heb je het om je heen of op social media al zo vaak gezien. Mensen die meerdere of misschien wel tientallen kilo’s kwijt zijn na het volgen van een bepaald dieet. 

Maar jou wil het maar niet lukken!

Heel frustrerend natuurlijk en daarom heb jij de vraag: Hoe val je snel af?

Er zit echter wel een andere kant aan dit verhaal en dat is dat je alleen de succesverhalen hoort en ziet. En niet of deze mensen jaren later nog steeds zo slank zijn. 

De minder positieve verhalen van een bepaald dieet hoor je namelijk niet.

Misschien zijn deze mensen wel weer 10 kilo of tientallen kilo’s aangekomen en zijn ze weer terug bij af. Of misschien zijn ze nu flink aan het ‘jojoën’, paar kilo erbij, paar kilo er af etc.. 

Wat ik wil zeggen is dat het niet vanzelfsprekend is dat iemand zijn of haar resultaat heeft behouden en dat moet je je goed beseffen als je snel wil afvallen. 

Heel veel mensen die snel zijn afgevallen komen ook heel snel weer aan. En dat is niet zo raar.

Dat komt doordat zij een dieet hebben gevolgd, bijvoorbeeld een dieet laag in koolhydraten of calorieën, en nadat zij hun doel hebben behaald gestopt zijn met het dieet om weer in hun oude eetpatroon terug te vallen. Je raad het al, dan komt het gewicht net zo hard weer terug!

En dat moet je goed begrijpen!

Het is dan ook de vraag of je snel wil afvallen met een dieet, of dat je stap voor stap gaat afvallen door je gehele eetpatroon aan te passen en een gezonde levensstijl voor jezelf te ontwikkelen.

Met een gezonde levensstijl bedoel ik dat je je oude leef- en eetpatroon vervangt voor een nieuwe gezonde levensstijl. En daar ga ik over schrijven in deze blog. 

Maar eerst een aantal diëten onder elkaar waarmee je snel zou kunnen afvallen.

Dieet voor afvallen.

Een dieet voor afvallen is zo gevonden. Je wordt er namelijk mee doodgegooid op internet. Even googelen en je hebt een dieet gevonden. Maar welke is nou geschikt voor jou?

In deze blog wil ik je kennis laten maken met een aantal diëten voor vet verlies, maar ook met een gezonde levensstijl. 

Wij bij ApolloProtocol zijn namelijk voorstander van een gezonde levensstijl in plaats van bijvoorbeeld een crash dieet.

Snel afvallen met een crash dieet.

Een crash dieet is een dieet waarbij je probeert om zo min mogelijk calorieën te consumeren. Het doel hiervan is om in korte tijd veel kilo’s te verliezen.

Dit klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk. En er is een grote kans dat een crash dieet je ook effectief vet laat verliezen op de korte termijn. En dat is waarom een dieet als deze vaak wordt gevolgd. 

Echter, het resultaat is vaak ook dat je snel weer terug bij af bent.

Waarom?

Omdat je levensstijl en eetpatroon onveranderd zijn na het dieet! Je stapt na het dieet namelijk weer net zo makkelijk terug naar je oude patronen.

En precies daar ligt de valkuil!

Je hebt een aantal weken flink afgezien doordat je veel minder eet dan normaal. Hierdoor heb je bijvoorbeeld ook veel minder (goede) voedingsstoffen binnen gekregen. 

En hierna ga je dus weer normaal eten. Je volgt je oude eetpatroon weer op en voor je het weet ben je weer terug bij af.

Sterker nog, vaak met een paar kilo extra. Ook zal de volgende keer afvallen nog veel moeizamer gaan. Dit omdat je lichaam zichzelf hiervoor probeert te beschermen.

Naast dat je weer teug bij af bent heb je een aantal weken echt flink afgezien.

Misschien heb je hele dagen met honger rond gelopen en was je humeur niet al te best. Dit moet je niet willen toch?

En goed nieuws, het is ook niet nodig!

Er zijn veel betere alternatieven dan het crash dieet. 

Keto dieet voor snel afvallen.

keto dieet bord vlees met mes en vork

En andere mogelijkheid is het Keto dieet. Dit is momenteel een heel populair dieet onder mensen die veel sporten en vet willen verliezen. 

Simpel gezegd houdt het Keto dieet in dat je een dieet volgt waarbij je koolhydraten en andere suikers in (vrijwel) zijn geheel vervangt door (gezonde) vetten. 

Hierdoor zal je op den duur in een zogenoemde staat van ketose raken, oftewel de vet verbranding modus.

Wij bij ApolloProtocol snappen dat dit dieet populair is en vinden dit ook een heel goed dieet. Het heeft namelijk vele voordelen zoals:

  • Je leert je lichaam om vetten als voornaamste brandstof te gaan gebruiken in plaats van koolhydraten (suikers) wat enorm handig is als je wil afvallen. Het Keto dieet zorgt voor efficiënte vetverbranding.
  • Met dit dieet ga je meer gezonde vetten eten. Deze zijn enorm belangrijk je gezondheid, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling van je hersenen, celmembranen, hormonen en nog veel meer. 

  • Vaak ga je ook veel groente eten als je het Keto dieet volgt wat er dus voor zorgt dat je meer micronutriënten binnenkrijgt. Deze zijn belangrijk voor een goede gezondheid. Dit is een grote reden waarom wij voorstander zijn van het Keto dieet.
  • Daarnaast voel je je vaak op een Keto dieet veel scherper en heb je een consistent energielevel. Bij koolhydraatverbranding heb je namelijk de constante schommeling van je bloedsuikerspiegel wat zorgt voor energieboosts en dips. 

En daarom zijn wij bij ApolloProtocol voorstander van het Keto dieet, helemaal wanneer je deze combineert met intermittent fasting.

Dan zal je namelijk enorm goede vet verlies resultaten behalen.

Echter moet je er ook hier op letten dat je niet weer direct weer in je oude patronen valt. 

Volg je het Keto dieet enkele weken met succes en verlies je daardoor bijvoorbeeld 10 kilogram maar ga je dan direct weer veel koolhydraten eten en je oude eetpatroon aanhouden dan zal je deze 10 kg gegarandeerd weer terug krijgen. 

Wil je meer weten over het Keto dieet lees dan onze blog over het Keto dieet

Pioppi dieet.

Het laatste dieet wat ik met je wil delen is het Pioppi dieet. Het Pioppi dieet is een dieet wat in het leven in is geroepen door cardioloog Aseem Malhotra. Het dieet is gebaseerd op zijn boek genaamd ‘Pioppi dieet’.

Het boek en dieet is geïnspireerd en gebaseerd op het Italiaanse dorpje Pioppi, waar de mensen gezond door het leven gaan en ook enorm oud worden met gemiddeld wel 90 jaar! 

Aseem Malhotra onderzocht waarom deze mensen zo lang leven en hoe het komt dat ze zo gezond zijn. De uitkomsten hiervan heeft hij verwerkt in het Pioppi dieet.

Bij het Pioppi dieet draait het niet alleen om gezond eten, maar eigenlijk ook om de gezonde levensstijl. Net zoals bij ApolloProtocol.

Zo zijn de pijlers van dit dieet gezond eten, dagelijks minimaal 30 minuten bewegen, op tijd slapen en vroeg opstaan, en sociale contacten aangaan en onderhouden. Het pioppi dieet is een goede manier voor afvallen.

Veel groente en fruit eten.

bord met groenten mix

Als het gaat om voeding is het de bedoeling om vooral zelfgekweekte groenten en fruit te eten, en ook noten en olijfolie.

Naast deze producten moet je met het Pioppi dieet het volgende eten: vette vis, eieren, vlees, kokosolie en zuivelproducten zoals roomboter en pure chocolade.

Hetgeen je moet overslaan zijn geraffineerde koolhydraten zoals pasta, rijst, brood en andere suikers.

Het Pioppi dieet is erg streng als het gaat om het vermijden van suikers!

Wij bij ApolloProtocol vinden het Pioppi dieet vrij goed in elkaar steken. Vooral omdat het veel overeenkomsten kent met ApolloProtocol. Dit komt doordat je bij het Pioppi dieet ook aan een gezonde levensstijl werkt. En dus geen snel dieet voor snel afvallen.

Al is het Pioppi dieet wel een beetje streng en zijn wij bij ApolloProtocol wat vrijer. 

Mocht je nou meer willen weten over dit dieet lees dan onze blog over het Pioppi dieet

Gezond eten in stappen

Zoals je al een beetje hebt kunnen lezen zijn wij bij ApolloProtocol meer voorstander van gezond eten in stappen en dus het ontwikkelen van je eigen gezonde levensstijl. 

Hierbij draait het niet om een dieet om snel al te vallen maar draait het er vooral om dat je weet wat goed voor je is en wat niet. Je moet dus kennis op doen over bijvoorbeeld gezond eten.

Belangrijk hierbij is vooral ook dat je het vol kunt houden.

Hieronder ga ik je meer vertellen over het ontwikkelen van een gezonde levensstijl en waarom wij daar voorstander van zijn.

Gezond eten is voor iedereen anders

Dit is belangrijk om te begrijpen. Iedereen heeft namelijk andere doelen voor ogen en iedere persoon heeft andere restricties.

Om je dit verder uit te leggen gebruik ik ApolloProtocol als voorbeeld.

Bij ApolloProtocol leren we onze cliënten om hun eigen gezonde levensstijl te ontwikkelen, waarbij ze precies weten wat het maken van bewuste en gezonde keuzes inhoud. 

Het doel hiervan is dat onze cliënten hun (nieuwe) gezonde levensstijl uiteindelijk ook alleen vol kunnen houden. En niet weer terug vallen in hun oude patronen. 

Dat is wat we absoluut willen voorkomen.

Hierbij speelt de cliënt een belangrijke rol. Wij gaan namelijk samen met de cliënt een optimaal voedingsplan samenstellen wat de cliënt echt kan volhouden. 

Ook op de lange termijn, want juist dat is heel belangrijk zoals je hebt kunnen lezen.

Het is daarom belangrijk om zelf te leren gezond te eten. Want weet jij wat goed is en wat niet dan loop je al enkele stappen voor!

Gezond eten stap voor stap.

Bij een gezonde levensstijl is het dus belangrijk om gezond te leren eten en om over de juiste kennis te beschikken. 

Het is namelijk, vooral als beginner, sterk af te raden om bijvoorbeeld een standaard rijst en kip schema te volgen of strenge eetschema’s. Dit ga je naar alle waarschijnlijkheid toch niet volhouden.

Dit komt doordat dit voor de gemiddelde mens niet leuk en onrealistisch is en (daardoor) ook niet vol te houden. 

Daarbij is het bewezen dat nieuwe gewoonten aanleren minimaal twee maanden duurt voordat het je eigen is gemaakt.

En daarom is het niet verstandig om een kant en klaar rijst met kip schema te volgen, een streng voedingsschema of een bepaald dieet, maar is het beter om stap voor stap gezond te leren eten. 

Hierbij is dus belangrijk dat je uiteindelijk zelf bewust bent van wat goed en niet goed voor je is zodat je zelf goede keuzes kan maken. Ons advies is dan ook om op zoek te gaan naar correcte kennis over voeding of eventueel om professionele hulp in te schakelen.

Zodra je de basis hebt geleerd kun je altijd nog experimenteren. Dit is juist aan te raden want zo kom je erachter wat goed werkt voor jou en wat niet. 

Zo lang je de basis maar goed begrijpt! Zo doen we dat ook bij ApolloProtocol!

Gevarieerd gezond eten.

Gevarieerd eten speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen van je eigen gezonde levensstijl. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen. 

Ook hierom werken wij liever niet met strenge eetschema’s, vaak zijn deze eetschema’s namelijk vooral gebaseerd op de macronutriënten, en niet op de essentiële micronutriënten die écht belangrijk zijn. 

Deze micronutriënten bijvoorbeeld zijn namelijk verantwoordelijk voor tal van belangrijke processen in het lichaam. 

Sport gerelateerd zijn deze stoffen belangrijk voor de hormoonbalans, die belangrijk is voor spieropbouw en/of vetverlies, het afweersysteem, je humeur en ga zo maar door! 

Daarnaast is het belangrijk om de macronutriënten vet, eiwitten en koolhydraten in de goede balans te consumeren. 

Het lichaam heeft namelijk naast de vetten, koolhydraten en eiwitten nog ongeveer 50 van deze andere essentiële micronutriënten nodig om optimaal te presteren.

Variatie in de voeding is hierbij dan ook zeer belangrijk! 

Het beste dieet, is dus GEEN dieet.

Het beste dieet is dus geen dieet, maar een levensstijl. Ook als je effectief vet wil verliezen en uiteindelijk ook op het gewenste gewicht wil blijven.

Het is een levensstijl waarbij je de juiste balans moet vinden in wat je eet waardoor je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt om goed te functioneren en presteren. En waarbij je stap voor stap steeds bewuster van hetgeen je eet. 

Eet je genoeg fruit, eet je genoeg groente en drink je genoeg water? Eigenlijk is het advies om stap voor stap steeds bewuster en gezonder te leven. En dan weet ik zeker dat je ook op een langzamere manier je doel gaat bereiken! Afvallen wordt zo een eitje!

Neem de tijd voor vet verliezen. 

Gezond leren eten is niet iets dat je van de ene op de andere dag kunt leren. Dit bestaat uit een proces waarbij je stap voor stap steeds meer te weten komt over gezonde voeding en je de kennis die je hebt opgedaan kunt toepassen in jouw dagelijkse eetpatroon. 

Mijn en het advies van ApolloProtocol is dus om niet te snel te willen gaan en te begrijpen dat vet verliezen nou eenmaal tijd kost. Het is een proces wat je in gaat. 

Daarbij moet je je bedenken dat het aankomen ook niet in 1 dag is gegaan, je hebt misschien wel jaren aan je buik gewerkt met het resultaat dat je veel te zwaar bent geworden. Snel afvallen is dus ook niet slim.

Neem daarom ook de tijd voor het bereiken van je gewenste gewicht. Heb je hier hulp bij nodig kun je altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen je helpen met onze online coaching.

Wil jij weten of je momenteel een gezond gewicht hebt? Dan kan je dit berekenen met de Body Mass Index berekening, ook wel bekend als het BMI berekenen. Dit is een methode die enorm veel wordt toegepast om te kijken of je een gezond gewicht hebt.