Gratis fitness app: meer dan 10 GRATIS functies!

Abonneer en like ons!

GRATIS FITNESS APPS ZIJN DE TOEKOMST VAN FITNESS EN GEZOND(ER) LEVEN. MAAR WAAROM? DAT LEES JE IN DEZE BLOG!

We zien tegenwoordig steeds meer gratis fitness apps als paddenstoelen uit de grond schieten. Heel handig! En misschien maak je inmiddels zelf ook wel gebruik van een dergelijke fitness app om je doel te behalen?

Dan ben je zeker niet de enige! Er worden tegenwoordig talloze verschillende gratis fitness apps aangeboden. En voor jou als consument en sporter is dit goed nieuws!

In deze blog lees je precies waarom dit goed nieuws is voor jou, waarom fitness apps de toekomst hebben en wat je allemaal kan met een gratis fitness app!

Lees snel verder!

ApolloProtocol Fitness App.

De beste gratis fitness app is de ApolloProtocol app.
De ApolloProtocol App is de beste gratis fitness app met meer dan 10 functies. Download nu.

Om de blog goed te beginnen introduceren we je gelijk met onze gratis fitness app. Bij ApolloProtocol wilden we namelijk ook graag een fitness app. Daarom zijn we anderhalf jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van onze eigen app!

Maar, zoals je mogelijk gewend bent van ApolloProtocol hebben wij het anders aangepakt. Wij hebben namelijk een complete fitness app ontwikkeld. Het doel hiervan was om echt toegevoegde waarde te bieden voor de gebruiker. Dus voor jou!

Daarbij is onze app ook nog voor het grootste gedeelte gratis te gebruiken! Hierover vertellen we later meer.

Wil je meer weten over de ApolloProtocol app klik dan hier.

Alles over gratis fitness apps.

In deze blog gaan we het hebben over wat een fitness app is en wat je er allemaal mee kan. Dus waarom jij vandaag nog een gratis fitness app zou moeten downloaden!

Ook geven we onze mening over de meest belangrijke functies die een goede fit app zou moeten bevatten en het belangrijkste doel van een fitness app.

Wat is een fitness app?

Zoals eerder gezegd bestaat er niet slechts één fitness app, en worden er tientallen verschillende fitness apps, gezondheid apps en andere fit apps aangeboden.

Wij kunnen hier dan ook geen specifieke beschrijving van geven. Wel gaan we je proberen een beter beeld te geven bij een fitness app en wat een goede fitness app naar onze mening allemaal moet kunnen.

We beginnen heel simpel, want wat is nou eigenlijk een app?

Een app is de afkorting van een applicatie. Een app is een soort computerprogramma dat is gemaakt om te gebruiken op bijvoorbeeld een mobiele telefoon, tablet of soms ook andere mobiele apparaten.

Naast dat er tientallen gratis fitness apps verkrijgbaar zijn, zijn er nog duizenden andere apps verkrijgbaar. Deze apps zijn vaak te downloaden via een app store.

Maar goed, hier gaan we nu verder niet op in. We gaan het nu hebben over wat is een fitness app?

Bereik je doel met een fit app.

Ook met een fitness app kun je je fitness doelen behalen.
Een goede Fitness App kan bijdragen aan het bereiken van je doelen. Wat is jouw doel?

Een fitness app is dus een app variant die vergelijkbaar is met alle andere apps, maar dan is het onderwerp fitness en zijn alle functies fitness gerelateerd.

Naar onze mening moet een fit app je helpen bij het bereiken van je doelen. Een fit app moet ervoor zorgen dat fitness leuker en makkelijk wordt.

Een fitness app moet jou dus helpen om je doelen te behalen door toegevoegde waarde te bieden. Eigenlijk moet een goede fitness app jouw ‘mobiele’ gids zijn naar een gezonde levensstijl en de beste fitness resultaten.

En dat is dus wat wij willen bereiken met de ApolloProtocol app. Dan is het natuurlijk ook nog mooi meegenomen als het een gratis fitness app is.

Naar onze mening moet een goede fitness app altijd vier verschillende dingen doen:

  • Gezond eten en voeding. Een goede fitness app moet jou helpen met gezond eten. Gezond eten speelt namelijk een belangrijke rol bij het hebben van een optimale gezondheid en behalen van de beste resultaten. Daarom kunnen voeding gerelateerde functies niet ontbreken in een fitness app.
  • Fitness schema’s en trainschema’s. Wat absoluut niet mag ontbreken in een goede fitness app zijn trainschema’s of een functie waarmee je je eigen trainschema’s kunt maken. Net zoals bij voeding moet een goede fitness app ervoor zorgen dat jouw trainingen beter worden met als gevolg meer trainingsresultaat.
  • Begeleiding naar je doel. Begeleiding is het laatste onderdeel wat niet mag ontbreken. Fitness is een lastige sport waar veel onduidelijkheid over bestaat. Dan mag de juiste begeleiding eigenlijk niet ontbreken om een ‘mobiele’ gids te zijn. Daarom moet een app jou de juiste richting insturen. Er zijn apps die als aanvullende dienst ook online coaching aanbieden, zo ook ApolloProtocol. Vaak is dit wel tegen betaling.

Dit waren de belangrijkste onderdelen die naar onze mening niet mogen ontbreken in een goede fit app. Daarnaast zijn er nog veel meer onderdelen en functies die een dergelijke app nog beter kunnen maken.

Hier vertellen we je later meer over.   

Wat kan je allemaal met een fitness app?

We hebben nu uitgelegd wat een fitness app is en wat er absoluut niet zou mogen ontbreken. Maar wat kan je dan allemaal met een fitness app?

Zoals je weet verschilt dit dus per app. En dit ligt er ook aan of het een gratis fitness app of een betaalde fitness app is.

Met de ene app kan je bijvoorbeeld je eigen fitness schema’s maken of verschillende trainschema’s gebruiken. Met weer een andere app kan je een voedingsschema maken of kan je een kant-en-klaar voedingsschema gebruiken.

Dan zijn er ook nog apps waarmee je je progressie kunt ‘tracken’, of apps die vol staan met gezonde recepten. Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos!

En daarom zijn fitness apps de toekomst van fitness en een gezonde levensstijl!

Hieronder zullen we je wat voorbeelden geven aan de hand van de verschillende functies van de ApolloProtocol app.

Fitness oefeningen functie

Oefening video's voor betere trainingen en fitness schema's vind je in de ApolloProtocol fitness app.
Bij fitness draait het natuurlijk om trainen, daarom moet een fitness app jou helpen om beter te kunnen trainen.

Een functie waarmee je fitness oefeningen inspiratie kunt opdoen, hoe handig is dat? Eigenlijk mogen oefening filmpjes niet ontbreken in een goede fitness app. Ook niet in een gratis fitness app!

De ApolloProtocol app bevat een functie die meer dan 250 fitness oefening bevat inclusief bijhorende filmpjes van de uitvoering.

Alle oefeningen bevatten een video zodat je precies kunt zien hoe je een oefening moet uitvoeren. Dit is een handige functie want heel veel mensen voeren oefeningen niet goed uit in de sportschool.

Je kan heel eenvoudig door de lijst heen zoeken naar oefeningen die jou goed lijken. Vervolgens kan je heel gemakkelijk de bijhorende oefening video bekijken.

Ideaal dus voor een correcte uitvoering van de oefeningen! Maar ook ter inspiratie voor je fitness trainingen!

Gezonde recepten

Meer dan 150 gezonde recepten in de ApolloProtocol app.
Gezond eten en Fitness gaan hand in had. Daarom mogen gezonde recepten niet ontbreken in een complete fitness app.

Uiteraard kunnen gezonde recepten ook niet missen in een goede en complete fitness app. Wij hebben daarom maar liefst 200 gezonde recepten toegevoegd aan onze fitness app!

Van gezonde ontbijtrecepten en gezonde avondrecepten tot aan snelle recepten voor een snelle gezonde maaltijd. Je kan alles vinden in onze gratis fitness app!

Alle recepten zijn onderverdeeld in categorieën: ontbijt, ochtend- en middagsnack, lunch, avondeten, dessert, avondsnacks, smoothies en vitaminewaters.    

Fitness schema app

Maak je eigen fitness schema's met een fitness schema app.
Maak je eigen trainschema’s met de ApolloProtocol App.

Zoals we eerder hebben verteld bestaan er handige fitness schema’s apps. Ook de ApolloProtocol app bevat een functie om je eigen fitness schema te maken. Dit is een heel leuke en handige functie.

Je kan niet alleen oefeningen toevoegen aan je eigen workout, maar je kan ook bijhouden met welke gewichten je traint, hoeveel herhalingen je hebt gedaan en meer. Super handig!

Daarnaast biedt de ApolloProtocol app ook de mogelijkheid om professionele fitness schema’s te gebruiken. ApolloProtocol heeft namelijk tientallen professionele trainschema’s toegevoegd aan de app.

Echter zijn deze trainschema’s wel enkel toegankelijk tegen betaling. Het is handig om te weten dat er niet heel veel fitness apps bestaan die deze functies aanbieden.

Ben je benieuwd naar de fitness schema’s van ApolloProtocol, klik dan hier. Fitness schema’s ApolloProtocol.

Voeding app

Een voeding app is handig om bij te houden wat je dagelijks eet.
Uit onderzoek is gebleken dat je veel betere resultaten behaald als je dagelijks bijhoudt wat je eet!

Ook hebben we eerder gezegd dat voeding gerelateerde functies niet mogen ontbreken in een goede fitness app. Daarom hebben wij verschillende voeding functies gemaakt.

Je voeding bijhouden met het voedingsdagboek is een van deze functies.

Onderzoekt toont aan dat je je vetpercentage met wel 50% extra kan verlagen wanneer je opschrijft wat je eet. De onderzoeksdoelgroep verloor tot 50% extra vet ten opzichte van de groep die niet bijhield wat zij aten (1).

Science daily

Om deze reden hebben wij een innovatief voedingsdagboek ontwikkeld met de volgende functies:

  • Je kan precies zien hoelang je niet gegeten hebt (je tijd in vasten)
  • Je kan je maaltijden simpel en snel invullen en op basis van type
  • Je inzien en bijhouden wat je hebt gedronken en of je genoeg gedronken hebt
  • Je kan ook je medicijnen en supplementen bijhouden, zo neem je nooit meer per ongeluk de dubbele dosering van je supplement of medicijn

Je caloriebehoefte berekenen

Je caloriebehoefte berekenen? Dat kan met een fitness app.
Wil jij weten wat je caloriebehoefte is? Bereken het met de caloriebehoefte berekening van onze Fitness app.

Je caloriebehoefte berekenen is en blijft erg populair. Daarom zijn er verschillende apps waarmee je je caloriebehoefte kunt berekenen. Dit zijn vaak gratis fitness apps die voor iedereen te gebruiken zijn.

Ook met de ApolloProtocol fitness app kun je gratis je caloriebehoefte berekenen. Het is een functie die heel gemakkelijk werkt.

Vul je doel in, bijvoorbeeld afvallen of spieren opbouwen en dan doet de kcal calculator zijn werk!

Het is een simpele calorieën bereken functie waarmee je gemakkelijk kunt berekenen hoeveel calorieën jij nodig hebt om je doel te bereiken.

Echter willen we hier wel een kanttekening bij plaatsen.

Wij zijn namelijk geen voorstander van calorieën tellen. Wil je weten waarom dit zo is? Lees dan onze blog de zin en onzin van calorieën. Ook hebben we een blog geschreven met alle informatie over je caloriebehoefte berekenen.

Je progressie bijhouden

Je progessie bijhouden kan met een fitness app.
Hoeveel progressie behaal jij? Met een goede fitness app krijg je hier inzicht in.

Met onze gratis fitness app kan je ook je progressie bijhouden. Dit is een erg populaire functie en er zijn ook speciale apps waarmee je enkel je progressie kunt bijhouden.

Bij onze fitness app heb je de mogelijkheid om progressie metingen aan te maken. Tijdens een progressie meting voeg je voortgang foto’s toe, je omtrekmetingen en vul je je vetpercentage in.

Het is vervolgens de bedoeling om een aantal weken later weer dezelfde voortgangsmeting te doen. Vervolgens kun je de verschillende metingen met elkaar vergelijken.

Zo kun je je eigen vooruitgang kunt meten! Handig hé?

Een workout timer

Handige workout timer in de ApolloProtocol app.
Met een workout timer kan je bijvoorbeeld HIIT workouts timen, heel handig.

Uiteraard kan ook een workout timer niet missen in een complete fitness app. Daarom hebben wij een innovatieve workout timer gemaakt die je nergens anders kan vinden.

Je kan namelijk tijdens het gebruiken van de timer je eigen muziek blijven afspelen. Wanneer je aankomt bij het moment dat je bijna moet rusten dan zal de workout timer automatisch het volume van de muziek verlagen en aftellen tot je mag rusten.

Zo weet je precies wanneer je rust hebt en wanneer je aan de slag moet. Met uiteraard je favoriete eigen tune!

De workout timer is goed te gebruiken als tabata timer, crossfit timer of simpelweg tijdens je workout om te weten hoeveel rust je nodig hebt tussen je sets!

Water drinken app

Hou bij hoeveel wat je drinkt met deze handige water drinken app.
Drink jij dagelijks genoeg water? De ApolloProtocol app bevat een handige drinkmeter waarmee je kunt tracken hoeveel water je dagelijks drinkt.

We willen afsluiten met een water drinken app. Er bestaan namelijk ook verschillende water drinken apps waarmee je kunt bijhouden hoeveel water je dagelijks drinkt en hoeveel water je zou moeten drinken.

Dit vinden wij een heel belangrijke functie en ook dit is mogelijk met onze gratis fitness app. Lees hieronder hoe de functie werkt.

Je kunt instellen hoeveel water je per dag wilt drinken. Vervolgens is het de bedoeling om iedere keer wanneer je wat drinkt dit in te voeren in de app.

De app doet vervolgens voor jou het werk en telt alles wat je hebt gedronken bij elkaar op! Zo drink je nooit meer te weinig water.

Gezondheid app.

Zoals je hebt kunnen lezen is de ApolloProtocol app zeer veelzijdig en bevat het veel verschillende functies die ook kunnen bijdragen aan een betere gezondheid.

Hierdoor kan de ApolloProtocol app ook worden geschaard onder de categorie gezondheid apps. ApolloProtocol heeft namelijk als doel om jou te helpen je gezondheid te verbeteren!

Er zullen dan ook steeds meer functies worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat de ApolloProtocol app een steeds betere gezondheid app wordt.

Net als fitness apps zijn er ontzettend veel gezondheid apps. Hier gaan we verder in deze blog niet op in.

Beste gratis fitness app!

Dit was onze blog over fitness apps. In deze blog hebben we onze mening gegeven over wat een goede fitness app is en moet doen.

We zijn benieuwd hoe jij hierover denkt! Welke functies mogen er volgens jou niet ontbreken en wat zou het doel moeten zijn van een goede fitness app? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.

Zoals je ook hebt kunnen lezen zijn er ontzettend veel verschillende gezondheid apps en fit apps. Dit is een super goede ontwikkeling! Wij denken namelijk dat fitness apps de toekomst zijn van fitness en een optimale gezondheid.

Ook zijn er steeds meer gratis fitness apps verkrijgbaar. Dit is ook goed! Maar geen een van deze gratis fitness apps is zo uitgebreid als je ApolloProtocol app!

Ons doel is om de beste fitness / gezondheid app te worden die er is. Om dat te bereiken werken wij iedere dag hard aan onze app en voeren wij steeds updates door.

Download de beste gratis fitness app.
Download gratis de ApolloProtocol Fitness App!

Wil jij de beste gratis fitness app downloaden? Klik dan hier. Je kan de ApolloProtocol fitness app ook gratis downloaden via de Google Playstore of IOS App store.

Referenties:

(1) https://www.sciencedaily.com/releases/2008/07/080708080738.htm