Hoe krijg ik mooie billen?

Hoe krijg ik mooie billen?

We kunnen het erover eens zijn dat alle vrouwen mooiere billen willen! Op Social Media waaronder Facebook zie je steeds vaker foto’s voorbij komen met daarop de “perfecte” billen.

Uiteraard worden deze foto’s door veel mensen – voornamelijk mannen – geliked of gedeeld. Het is geen geheim dat genen een grote rol speelt bij het verkrijgen bij deze “ perfecte” billen. Mocht je deze genen nou niet bezitten? Niet getreurd, want ook jij kan ze krijgen, dit betekent alleen dat jij er harder voor moet werken! Maar hoe krijg je ze dan?

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Billen zijn HOT! Zeg nou eerlijk, wie wilt er niet een mooi en sterk gevormd achterwerk? En dat is dan ook de reden waarom er een toenemende vraag is naar fitness schema’s om dit specifieke lichaamsdeel te trainen. Voornamelijk vrouwen zijn op zoek naar de juiste oefeningen om hun bilspieren te trainen, maar helaas bestaat er nogal veel onduidelijkheid omtrent het trainen van deze grote spiergroep én de voeding die hiervoor benodigd is.

 

#TIP 1: Trainen trainen trainen en vooral nog eens trainen.

Om de bilspieren te laten groeien moeten ze belast worden, Dat kun je doen door ze actiever te gebruiken. Het is echter effectiever om veel beweging te maken. Het beste nog is om deze bewegingen verzwaard te maken en waar kan dit nou beter dan in de sportschool?

 

Vrouwen en krachttraining.

Denk je werkelijk dat je gespierd wordt als je als vrouw aan zware gewichtentraining doet terwijl je aan het lijnen bent? Dit is een grote misvatting die er bestaat over krachttraining voor vrouwen. Er is namelijk echt ongelofelijk veel energie (in de vorm van eten) nodig om spieren op te bouwen. Daarom zul je per definitie al niet of nauwelijks meer spiermassa krijgen als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt. Dat lukt niet bij mannen en al helemaal niet bij vrouwen. Ook hebben vrouwen maar ongeveer 1/10e van de hoeveelheid van het spieropbouwende hormoon, testosteron, dat mannen produceren. Vrouwen zijn er dus ook niet voor gemaakt om een spierbal van 30 cm te hebben. Wat lucht dat op zeg.

 

Beginnen met krachttraining dus! Of ben je nog niet overtuigd?

•Je word niet zomaar gespierd als vrouw zijnde. Waarschijnlijk heb je het beeld van een vrouwelijke bodybuilder voor ogen. Die persoon wordt zo gespierd d.m.v. anabole steroïden gebruik. Ook eet ze ongelofelijk veel en traint ze jarenlang keihard om zo'n uiterlijk te hebben. 

 

•Urenlange cardio-sessies zijn niet nodig om af te vallen! Ook is het vaak moeilijk te geloven wanneer er wordt gezegd dat de lange en saaie cardio sessies niet nodig zijn om af te vallen. Elke keer weer, maand in maand uit vroeg opstaan om even te gaan hardlopen. En dan nog steeds niet die strakke billen en buik krijgen waar we het voor doen. Maar hoe komt dit nou? Dat komt doordat er maar heel weinig calorieën worden verbrand.

 

Om dit te verduidelijken wordt een voorbeeld gebruikt: Eén kilo vet is ongeveer 7700kcal. Wanneer je een cardio sessie doet, bijvoorbeeld op de loopband met een hartslag van 130. Dan verbrand je maximaal ongeveer 350kcal per half uur. Dit komt er dus op neer dat je 11 uur moet hardlopen om één kilo vet te verbranden! 

 

Maar, wat gebeurt er nou als je aan krachttraining doet? Dan zal je een extra hoeveelheid calorieën verbranden! Maar waarom? Dat komt doordat de trainingen zoveel brandstof kosten, dat je ongeveer 600 kcal per training verbrand. máár, hier blijft het niet bij! Omdat het lichaam de spiercellen moet herstellen zal je nog 48 uur lang  EXTRA calorieën verbranden voor het herstelproces. Dat gezegd hebbende, lets work!

 

Ga aan de slag met het trainingspogramma van ApolloProtocol!

Als je een paar weken het ApolloProtocol aan het volgen bent gaat je omgeving hoogstwaarschijnlijk verbaasd staan te kijken naar goed en hoeveel strakker je eruitziet. Daarbij zullen ze echt niet denken dat je op een bodybuilder lijkt! Hieronder geven we een drietal goede oefeningen die je kan doen voor het kweken van mooie billen!

 

Top 3 oefeningen voor het kweken van mooie strakke ronde billen:

Oefening 1: Bulgarian split squat.

Dit is een wat zwaardere variant op de normale squat. Bij de Bulgarian split squat sta je met één voet op een bank, ter hoogte van iets onder je knieën. Je voorste been staat eerst recht. Vervolgens ga je door je knie, totdat je achterste knie bijna de grond raakt. Hierna kom je weer omhoog. Wissel na ongeveer 10 keer van been.

Mocht dit jou nou te makkelijk afgaan, gebruik dan dumbbells om het zwaarder te maken, of zet je voorste been verder naar voren, hierdoor worden je bilspieren nóg sterker!

Oefening 2: Deadlift.
De deadlift is vaak een ondergeschoven kindje als je haar vergelijkt met de squat, terwijl deze oefening er juist voor kan zorgen dat je mooie ronde, strakke billen krijgt! Buiten dit zorgt deze oefening er ook voor dat je algemene kracht ontwikkelt!

 

•Ga met je benen op schouderbreedte bij de barbell staan.
•Squat met een rechte rug naar beneden
•Pak de barbell iets breder dan schouderbreedte vast.
•Leun niet over de stang.
•Houd je hoofd omhoog en til de stang op.
•Druk je heupen naar voren wanneer de stang op kniehoogte is.
•Trek je schouders naar achteren als je het gewicht helemaal hebt opgetild.
•Laat het gewicht weer zakken door middel van door je knieën te gaan.

 

 Oefening 3: Lunges.
Lunges zijn zeer fijne bilspieroefeningen! Ook bij lunges leg je een stang – al dan niet met gewichten – op je schouders. Je zet vervolgens met één been een stap naar voren en knielt langzaam neer op één knie, maar raakt de vloer net niet aan. Zet jezelf vervolgens af met je voet om weer langzaam omhoog te komen. Gebruik om en om je ene been en dan weer je andere been.

 

 

Dit was de blog van deze week.

Tot volgende week!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mocht je na het lezen van deze blog toch nog vragen hebben over het verkrijgen van mooiere billen?
Stel jouw vraag dan hieronder in de reacties en dan kunnen wij jou voorzien van een persoonlijk antwoord!

Heb jij nog bepaalde sportvragen waar je graag meer over wilt weten?
Laat het ons dan weten en dan zullen we hier misschien wel de volgende keer over bloggen.

''René Valster is de blogger van ApolloProtocol. Zijn blogs gaan over zijn ervaring met fitness en het ApolloProtocol en zijn behaalde resultaten. De blogs zullen worden aangevuld met wetenschappelijk onderbouwde informatie. De expertise en kennis van andere ApolloProtocol medewerkers zullen worden gebruikt om zijn blogs van zeer hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te voorzien.''

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden