Het geheim voor een strakke buik.

Het geheim voor een strakke buik.

Stap een willekeurige sportschool binnen en vraag aan de eerste persoon die je tegenkomt wat zijn of haar beeld is van een perfect lichaam, en je krijgt hoogstwaarschijnlijk hetzelfde antwoord; namelijk het hebben van een strakke buik/sixpack.

Zelf was ik het afgelopen jaar ook besmet met het sixpack virus. Dit heeft geresulteerd in het feit dat ik afgelopen zomer voor het eerst in mijn leven er van kon genieten om zonder shirt rond te lopen en dat duidelijk mijn “ blokjes” zichtbaar waren!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De geheimen voor een strakke buik.

Het heeft mij veel tijd en tegenslagen gekost om te begrijpen hoe ik een sixpack zou kunnen krijgen. Daarna moest ik dit in de praktijk brengen, wat zwaar was. Uiteindelijk is het mij gelukt en wil ik graag mijn geheimen en tips met jullie delen in deze blog.

Er twee belangrijke aspecten nodig die je goed in je achterhoofd moet houden; spiermassa kweken en vet verliezen. Maar hoe doe je dat? De geheimen uit deze blog zullen je helpen om een strakke buik te krijgen en trots rond te kunnen lopen op het strand met een geweldige sixpack.

Geheim #1 Toewijding, tijd en geduld.

Toewijding, tijd en geduld zijn nodig om een strakke buik te krijgen, maar met de juiste combinatie van alle tips die je kan toepassen gaat het ook jou zeker lukken!

 

Geheim #2 Spiermassa kweken.

Stap over op een andere trainingswijze om af te vallen. Dat betekent; stoppen met al die uren op de loopband of crosstrainer en gaan knallen met de gewichten. Dit geldt ook voor vrouwen! En daarvoor deze tip! HIT trainingen; dit zijn korte intervaloefeningen, met daarna kortdurende pauzes van actief herstel of volledige rust.

Een van mijn favoriete HIT-oefeningen is de 30 seconden sprinten, 30 seconden rust en dit 8 keer herhalen. Tijdens het sprinten geef je alles wat je hebt, je gaat tot het uiterste! In de Fitness Guides van ApolloProtocol zal je deze HIT-oefeningen vinden.

Het grote voordeel van HIT oefeningen is dat dit er voor zorgt dat je voor een relatief lange tijd je anaerobe stofwisseling aanspreekt door deze compleet uit te putten. Hierdoor wordt er meer melkzuur aangemaakt in je lichaam, dat vervolgens in je spierweefsels door je lichaam wordt verwerkt. Doordat je jezelf uitput heeft je lichaam niet genoeg aan de zuurstof die je inademt en hiervoor moet het lichaamseigen chemicaliën aanspreken om de aanvullende zuurstof op te kunnen nemen.

De HIT oefeningen zijn echt vermoeiende oefeningen, maar uiteindelijk zal je trots en voldaan zijn omdat je ze hebt uitgevoerd. Het is een heerlijk gevoel als je aan het eind van deze oefeningen lekker op de bank ligt om even bij te komen! Je creëert hier ook zeer snel een goede conditie en uithoudingsvermogen mee. Wat wil je nog meer?

Ook is er aangetoond dat als je aan krachttraining doet je gemiddeld 70% meer calorieën verbrand, dan altijd werd gedacht. Het wordt nu wel aantrekkelijker om krachttraining te doen hè? Zorg er daarom voor dat je een gevarieerd trainingsschema hebt met daarin conditie, krachttraining en hoge intensiteitstrainingen.

 

Geheim #3 ECHT werkende buikspieroefeningen.

Stop met het doen van veel crunches etc, dit zijn oefeningen die door veel mensen worden beschouwd als DE oefeningen voor het creëren van een sixpack. Niets is minder waar! Door deze oefeningen krijg je al snel een branderig gevoel in je buik waardoor jij denkt dat je goed bezig bent, maar dit geeft alleen maar aan dat je buikspieren oververmoeid zijn door te veel herhalingen. Hierdoor hebben de buikspieren niet meer de kracht om de oefening (technisch) goed uit te voeren. Je gaat je lichaam forceren en andere lichaamsdelen overbelasten. Er zijn vele andere oefeningen die je kunt doen, waarbij je veel meer kracht gebruikt en ook effectiever traint met minder herhalingen. Een goede oefening is bijvoorbeeld de hanging legg raises.

Ik zal je alvast één geheim/oefening uit de AP Fitness Guide verklappen en dat is de “abb roll-out”, deze oefening is van groot belang bij het krijgen van een perfecte sixpack. Door je lichaam helemaal te strekken tijdens deze oefening en door deze oefeningen 10x achter elkaar te doen en 3x te herhalen, kom je met de juiste voeding al een heel eind in de goede richting.

 

Geheim #4 Verbeter je eetpatroon, maar ga niet diëten!

Ook al train je nog zo hard, als je niet op je voeding let dan heeft het geen nut. Niets is vervelender dan je zelf voor 100% inzetten bij het trainen en geen/weinig resultaat te zien. Zelf heb ik deze ervaring ook gehad. Ik was toegewijd aan mijn trainingen, maar mijn voeding was nog niet in orde. Dit frustreerde mij enorm.

Om vet te verliezen is het belangrijk om te zorgen dat je voeding in balans is. Dit houdt in dat je minder koolhydraten eet en meer eiwitten. Hierdoor heb je minder snel trek en blijft je lichaam gezond. Je kunt bij evenwichtige voeding denken aan vis, ongebrande en ongezouten noten en langzame koolhydraten zoals havermout.

Let op: Het is niet de bedoeling dat je minder gaat eten, want dit zal juist averechts werken, gezonder eten is de enige juiste manier!

 

Geheim #5 Water!

Het laatste geheim; water drinken is van belang bij het verliezen van vet. Je lichaam heeft minimaal 2 liter water per dag nodig. Een glas water drinken zorgt er voor dat je minder trek hebt in zoetigheden.

Tip! Als je moeite hebt met onthouden hoeveel water je hebt gedronken op een dag, download dan een app die je een melding geeft wanneer het weer tijd is om water te drinken of gebruik de Apollo Waterkan met 2.2 liter waterinhoud. Je vult deze dan tot 2 liter in de ochtend en aan het einde van de dag weet je dan precies hoeveel water je gedronken hebt. Zorg dat je als doel hebt de kan leeg te drinken.

 

Dit waren de tips en geheimen van deze week.

Tot volgende week!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Mocht je na het lezen van deze blog toch nog vragen hebben over het verkrijgen van jouw strakke buik?
Stel jouw vraag dan hieronder in de reacties en dan kunnen wij jou voorzien van een persoonlijk antwoord!

Heb jij nog bepaalde sportvragen waar je graag meer over wilt weten?
Laat het ons dan weten en dan zullen we hier misschien wel de volgende keer over bloggen.

''René Valster is de blogger van ApolloProtocol. Zijn blogs gaan over zijn ervaring met fitness en het ApolloProtocol en zijn behaalde resultaten. De blogs zullen worden aangevuld met wetenschappelijk onderbouwde informatie. De expertise en kennis van andere ApolloProtocol medewerkers zullen worden gebruikt om zijn blogs van zeer hoge kwaliteit en betrouwbaarheid te voorzien.''

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden