8 belangrijke tips voor een Gezonde levensstijl! Hoe leef je gezond en hou je het vol?

Abonneer en like ons!

Een gezonde levensstijl voor iedereen! Veel mensen willen gezond leven, maar hoe doe je dat? En nog belangrijker; hoe hou je een gezonde levensstijl vol?

Deze blog is geschreven vanuit de visie van ApolloProtocol. Wij helpen al meer dan 6 jaar mensen bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.

Hieronder vertellen we wat een gezonde levensstijl is, hoe je een gezonde levensstijl ontwikkelt en hoe je het volhoudt!

Veel leesplezier, we hopen dat we je inspireren om ook gezond(er) te leven!

Wat is een gezonde levensstijl?

Er is geen algemene richtlijn voor een gezonde levensstijl. Iedereen heeft namelijk een ander doel, een andere baan, de een heeft een gezin, de ander niet en weer een ander heeft bepaalde voedsel allergieën.

Iedere situatie is anders! Daarom bestaat er bijvoorbeeld geen voedingsschema wat aansluit op de wensen en behoeften van alle mensen. En ook geen gezonde levensstijl die goed is voor iedereen.

Een gezonde levensstijl is eigenlijk wat het al zegt, een gezond leven. Je probeert zo gezond mogelijk te leven en te eten, en je probeert het ongezonde zoveel mogelijk te vermijden.

Zorg goed voor je lichaam en focus op je goed voelen.

Bij een gezonde levensstijl draait het om zo goed mogelijk voor je lichaam zorgen en je goed voelen. Want niets is belangrijker dan lekker in je vel zitten en je goed voelen!

Daarnaast moet je begrijpen dat een gezonde levensstijl écht een levensstijl is. Je kan niet 1 dag gezond leven, en dan 3 dagen ongezond. Dat werkt niet.

Bij vrijwel alles wat je doet hou je rekening met jouw gezonde lifestyle.

Heb jij dat ervoor over?

De basis van een gezonde levensstijl.

De basis voor een gezonde levensstijl
Gezond eten, voldoende bewegen, genoeg water drinken, weinig stress, genoeg slapen en focus op je goed voelen zijn de basis voor een gezonde levensstijl.

We vertellen gelijk wat de basis is van een gezonde levensstijl, volgens ApolloProtocol. Leef jij ongezond, ga dan aan de slag met onderstaande tips om steeds gezonder te leven.

Want daar draait het om, stap voor stap een beetje gezonder.

Gezond eten.

Wil je gezond leven, dan kan je niet om gezond eten heen. Gezond eten kan je zien als de basis (de fundering) van een gezonde levensstijl.

Want eet jij alleen maar ongezond en junkfood, dan krijgt je lichaam nooit de voedingsstoffen die het nodig heeft voor een goede gezondheid. Gezond eten staat daarom centraal bij een gezonde levensstijl.

Tip nummer 1 is dus om gezonder te eten (als je nog niet gezond eet). Hieronder staan enkele blogs die je helpen om gezonder te eten. Lees wel eerst de rest van deze blog!

Voldoende bewegen en sporten.

Stap 2 voor een gezonde levensstijl is voldoende bewegen, oftewel sporten. Sporten is niet alleen goed voor je conditie en de ‘perfecte’ body, sporten kan bijvoorbeeld ook een uitlaatklep zijn. Of iets wat je erg graag doet.

Sporten speelt daarom ook een belangrijke rol als je gezond wilt leven. Ons advies is om minimaal 2/3 keer per weer intensief te sporten. Daarnaast raden we je aan om iedere dag zoveel mogelijk in beweging te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een lekkere wandeling of een rondje fietsen.

Iedere vorm van beweging, is beter dan geen beweging! Wij bij ApolloProtocol doen graag krachttraining, maar trainen ook graag buiten, doen HIIT training, nemen een actieve rustdag en ga zo maar door.

Doe wat jij leuk vindt, zo lang je maar lekker in beweging bent.

Drink iedere dag minimaal 2 liter water.

Water (vocht) heeft een belangrijke rol bij veel processen in het lichaam. Je lichaam bestaat voor 70 procent uit water. Alleen daarom al is het belangrijk om iedere dag voldoende water te drinken.

Water is onze primaire levensbehoefte! Wil je gezond leven dan raden we je aan om steeds meer water te drinken en steeds minder frisdrank, vruchtensappen en noem maar op.

Met de ApolloProtocol app kun je bijhouden hoeveel water je dagelijks drinken. Wil je meer weten over de functies van water lees dan onze blog.

7 redenen waarom water drinken belangrijk is.

Werk aan je mentale gezondheid.

Mentale gezondheid
Je mentale gezondheid is ook heel belangrijk als je gezond wilt zijn. Hieronder staan enkele tips waar je op moet letten.

Deze tip is ook heel belangrijk voor een optimale gezondheid en een gezonde levensstijl. Probeer ervoor te zorgen dat je je goed voelt en dat je lekker in je vel zit.

Werken aan je mentale gezondheid is natuurlijk een breed begrip en heeft met verschillende factoren te maken. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet:

 • Probeer niet te stressen
  Stress is ontzettend slecht voor je lichaam en sommige mensen leiden er iedere dag onder. Stress kan zich op verschillende manieren uiten. Zo kan stress ervoor zorgen dat je:

  >Niet lekker in je vel zit
  >Dat je niet kan afvallen
  >Dat je aankomt, of juist afvalt
  >Dat je hormonen uit balans zijn
  >En ga zo maar door!

Wil je meer weten over de negatieve effecten van stress lees dan onze blog:

Stress en cortisol, alles wat je moet weten.

 • Neem genoeg rust en slaap voldoende
  Tegenwoordig leven we steeds meer in haast. Alles moet snel, sneller en nog sneller. En we hebben steeds minder tijd om te rusten en te slapen. Dit is totaal niet goed voor ons lichaam.

  Voldoende rust en slaap is dan ook belangrijk voor een optimale gezondheid. Alles over slaap kun je lezen in 2 van onze blogs. Ook kun je in deze blogs lezen hoeveel je dagelijks zou moeten slapen.

  Waarom slapen zo goed voor je is
  Beter slapen met deze 10 tips
 • Focus op je goed voelen
  Bij ApolloProtocol zeggen we; Feeling Good, Looking Better. Het is belangrijk om je te realiseren dat het belangrijker is om je goed te voelen, dan er goed uit te zien.

  Er goed uit zien doe je namelijk onbewust om jezelf goed te laten voelen. Veel mensen focussen zich daarom op het goed eruitzien. Echter voel je je niet altijd meteen beter of goed wanneer je er goed uit ziet.

  Wanneer je dit omdraait en je focust op je goed voelen, zal je er vanzelf beter uitzien. Je zal uitstralen dat je je goed voelt en er vanzelf beter uit zien! Focus je daarom op het goed voelen en maak het niet te streng voor jezelf.

  Leer jezelf een levensstijl aan waarmee je niet alleen je gewenste resultaten behaalt qua uiterlijk, maar vooral waarbij je je helemaal top voelt!

  Daarom zeggen wij: Feeling Good, Looking Better!

De voordelen van een gezonde levensstijl.

De voordelen van een gezonde levensstijl.
Een gezonde levensstijl brengt veel voordelen met zich mee. Hierboven in het plaatje staan 8 belangrijke voordelen.

Leef je nog niet gezond, dan wil je natuurlijk weten wat de voordelen van een gezonde levensstijl zijn. Waarom zou je er anders aan beginnen, toch?

Hieronder staan de voordelen van een gezonde levensstijl:

 • Een beter gevoel over jezelf, want jij bent goed bezig!
 • Een fitter en sterker lichaam
 • Een betere versie van jezelf
 • Dagelijks meer energie
 • Een betere gezondheid
 • Goede kwaliteit voedsel eten
 • Een sterkere mindset
 • Een sterker immuunsysteem
 • Minder vaak ziek (als het goed is)
 • En ga zo maar door!

Ontwikkel je eigen Healthy lifestyle!

Daarnaast is gezond leven ook gewoon leuk! Het mooie is dat je je gezonde levensstijl helemaal zelf vorm mag geven. Wat het is jouw healthy lifestyle!

En let op! Een gezonde levensstijl wil absoluut niet zeggen dat je niets meer mag eten! Sterker nog, waarschijnlijk ga je alleen maar lekkerder eten en ga je uiteindelijk zelfs houden van gezond eten!

Hieronder hebben we nog een belangrijke tip voor je.

Gezond leven in stappen.

Gezonde levensstijl ontwikkelen
Ontwikkel je eigen gezonde levensstijl in stappen! Stap voor stap steeds gezonder.

Wist je dat wetenschappelijk bewezen is dat nieuwe gewoonten aanleren wel 2 maanden kan duren? Geef jezelf daarom de tijd en ontwikkel een gezonde levensstijl in stappen.

Wil je gezond leven en een gezonde levensstijl ontwikkelen dan moet je jezelf de tijd gunnen. Rome is niet in 1 dag gebouwd, zo ook niet een gezonde levensstijl. Gun jezelf die tijd.

Wat je moet weten is dat niet alles vanaf dag 1 goed zal gaan, en dat hoeft ook niet. En je hoeft ook niet alles tegelijk te doen; sporten, gezond eten, iedere dag genoeg water drinken en ga zo maar door.

Al begin je met 2 keer per week sporten, en je blikjes cola vervangen voor een glas water. Twee weken later vervang je ook nog eens een pizza voor een gezonde maaltijd.

Stap voor stap gaat het steeds beter en stap voor stap ga jij steeds gezonder leven. Dat is ons advies!

De werkwijze van ApolloProtocol.

Wij leren onze cliënten stap voor stap hun eigen gezonde levensstijl te ontwikkelen, waarbij ze precies weten wat het maken van bewuste en gezonde keuzes inhoudt. Dit maakt namelijk de kans groter dat ze het volhouden en de beste resultaten behalen.

Ons uiteindelijke doel is dat onze cliënten hun ‘nieuwe’ gezonde levensstijl uiteindelijk alleen kunnen volhouden. Zonder onze hulp.

Wij hebben een aanpak op maat voor iedereen. Ga je het toch zonder hulp proberen, probeer dan steeds gezonder te leven in stappen. Zo doen we dat ook met gezond eten.

Het beste dieet, is GEEN dieet.

Het beste dieet is geen dieet, maar een levensstijl. Een levensstijl waarbij je de juiste balans moet vinden in wat je eet om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen, om goed te functioneren en goed te presteren.

En waarbij je stap voor stap steeds bewuster wordt van wat je eet. Eet je dagelijks genoeg fruit, eet je genoeg groente en drink je genoeg water? Ook bij gezond eten is het de bedoeling om stap voor stap steeds bewuster en gezonder te eten.

Mocht je hier hulp bij nodig hebben dan kunnen wij je helpen.

Hoe hou je een gezonde levensstijl vol?

Gezond leven volhouden
Gezond leven is een kwestie van discipline en volhouden. Zorg dat je gezond leven leuk gaat vinden!

Dan nu misschien wel de belangrijkste vraag: Hoe hou je een gezonde levensstijl vol? Dit doe je dus door er echt een levensstijl van te maken. Jouw levensstijl! En niet zo maar even iets tussendoor.

Je moet stap voor stap steeds gezonder willen worden! Hieronder staan een aantal tips voor je.

 • Je moet het zelf willen
 • Je moet het leuk gaan vinden
 • Iedere kleine stap vooruit is er 1
 • Schakel hulp in wanneer je dat nodig hebt
 • Beloon jezelf wanneer het goed gaat
 • Eet stap voor stap steeds gezonder
 • Ga steeds iets meer bewegen
 • Gun jezelf de tijd
 • Stel doelen
 • En hou vol!

De optimale gezondheid bereiken.

Dit was alweer het eind van deze blog. We sluiten af met de ‘optimale gezondheid’ bereiken. Hierover zijn de meningen namelijk erg verdeeld.

En is een optimale gezondheid eigenlijk wel te behalen in een wereld vol geraffineerd eten? Met uitgeputte bodems waardoor natuurlijke voeding minder nutriënten bevat, de luchtvervuiling en alle andere problemen?

Geef daar maar je eigen invulling aan. Ondanks dat is het natuurlijk altijd beter om groente te eten dan bijvoorbeeld een zak chips. Of fruit in plaats van patat. Hoe gezond leef jij?

Let wel op! In deze blog hebben we het slechts gehad over de basis van een gezonde levensstijl. Er komt namelijk nog meer bij kijken.

Maar ook hiervoor geldt, stap voor stap leer je steeds gezonder te leven en krijg je steeds meer kennis over de optimale gezondheid en hoe je zo gezond mogelijk kan leven.

Wil jij gezonder leven, maar weet je niet hoe? Bestel dan Online Coaching! Wij helpen je bij het bereiken van je doelen!

Bestel online coaching
Bestel Online Coaching van ApolloProtocol om de beste fitness resultaten te behalen. Klik op de link voor meer informatie.